Már beadható a földművesként való nyilvántartásba vétel iránti kérelem

A 38/2014. (II. 24.) Korm. rendelet állapítja meg a 2013. évi CXXII. törvényben (Földforgalmi tv.) meghatározott
a) földművesnek minősülő természetes személyekről,
b) mezőgazdasági termelőszervezetnek, illetve újonnan alapított mezőgazdasági termelőszervezetnek minősülő szervezetekről,
c) a mezőgazdasági üzemközpontnak minősülő gazdasági-, lakó-, vagy irodaépülettel beépített ingatlanokról, vagy tanyákról (ingatlan) vezetett nyilvántartás, a nyilvántartásba vételi eljárás, és a nyilvántartásból történő adatszolgáltatás szabályait.

A fentiekben meghatározott természetes személynek, illetve szervezetnek a nyilvántartásba vételi eljárás iránti kérelmet a földügyért felelős miniszter által vezetett minisztérium, valamint a földhivatalok hivatalos honlapján közzétett formanyomtatványon kell benyújtani a kérelmező mezőgazdasági üzemközpontja, vagy a lakóhelye, illetve a székhelye fekvése szerint illetékes földhivatalhoz. A kérelem adattartalmát a rendelet 1–3. melléklete határozza meg.

Fontos kitölteni a mezőgazdasági üzemközpont adatait és szükséges csatolni a szakképesítés, bizonyítvány, diploma közjegyző által, vagy az iskola által hitelesített másolatát.


 

Nyomtatóbarát változatPDF változat