Bakó Dániel fiatal gazda termálvíz projektje nyert az Európai Parlamentben

Az Európai Néppárt által az Európai Parlamentben rendezett Fiatal Gazda Kongresszuson Bakó Dániel szentesi fiatal gazda geotermikus energiával fűtött paprikatermesztése nyerte a legfenntarthatóbb vállalkozás díját. A jelentős magyar siker rámutat arra, hogy az európai mezőgazdaság jövőjében növekvő szerepe van a megújuló energia hasznosításának.
Második alkalommal került ma megrendezésre a Fiatal Gazdák Európai Kongresszusa Brüsszelben, az Európai Parlamentben. Az Európai Néppárt által szervezett konferencia célja a fiatal gazdák munkájának elismerése és népszerűsítése, a legjobb gyakorlatok bemutatása volt. A kongresszuson 19 tagállamból több száz fiatal gazda vett részt. Hazánkat Glattfelder Béla fideszes EP-képviselő támogatásával Bakó Dániel szentesi fiatal gazda, a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége (AGRYA) Termálvíz Tagozatának elnöke képviselte az eseményen.
A kongresszuson Bakó Dániel a legfenntarthatóbb vállalkozás díját nyerte el. Háromgenerációs családi gazdasága termálvíz-fűtésre alapozott növényházi hajtatással foglalkozik: kiváló minőségű paprikát termesztenek jelenleg 9000 m²-en, amely a jövőben további 6000 m²-el bővül. "A megújuló energia hasznosítása nem csak vállalkozásom megőrzéséhez, hanem a munkahelyek megtartásához is hozzásegített, valamint lehetővé teszi a további fejlődést" − emelte ki a fiatal gazda a díj átvételét követően.

Portré interjú a nyertessel 2014. február 07. Kossuth Rádió - Történet hangszerelve

http://upload.agrya.hu/bako_daniel_kossuth_20140207.MP3

 

Nyomtatóbarát változatPDF változat