Vidék Kaland Klub - 2014. február 6. - Véget ért a "termál-csata"

Közhelyszerű kijelentés, hogy Magyarország termálvíz nagyhatalom. Ennek ellenére a környezetvédők, és még a háttérben ki tudja milyen erők nyomására 2010-ben gyakorlatilag meg akarták szűntetni a magyarországi termálvíz kitermelést. Ez érzékenyen érintette volna többek között a magyar hajtatásos kertészetet (üvegház, fólia). 2011. májusa és 2013. decembere között zajlott a "termál-csata" a gazdák és a környezetvédők között. Végül a gazdák nyertek, először sikerült a zöldeket legyűrni a rendszerváltás óta.

Az új szabályozással, a magyar termálvíz vagyonnal, az erőforrás felhasználás, gazdálkodás tényeivel, a termálvíz használat történetével foglalkozik a következő Vidék Kaland Klub 2014. február 6-án, Budapesten, a Vajdahunyadvárban. Az előadók Bakó Dániel és Nagygál János az AGRYA képviseletében vitték végig a kapcsolódó média kampányt és a szakmai egyeztetéseket. Így a történetet belülről ismerhetik meg az érdeklődők.

A téma érdekes lehet mindenki számára, aki érdeklődik a környezeti kérdések iránt. Lesz lehetőség vitára is, a rendezvény nyitott mindenki előtt. Érdemes beszélni ezekről az ügyekről, még most a döntés után is. Nem a magyar gazdáktól kell félteni a magyar természeti erőforrásokat.

A termálvíz téma után lesz természetesen "kalandor beszámoló" is, ismét Székelyföldre utazunk. Zárásként kolbász, pálinka, szörp, stb.

A rendezvény ingyenes, de egyszeri, előzetes regisztrációhoz kötött. A csatolmányban elérhető regisztrációs lapot legkésőbb február 4-ig kell visszaküldeni. A regisztráció visszaigazolása után van lehetőség a részvételre.

http://www.agrya.hu/sites/default/files/downloads/videk_kaland_klub__reg...

A korábban már regisztrált résztvevőknek NEM kell újra regisztrálniuk, közvetlenül, e-mailban kapnak meghívót az eseményre, de részvételüket vissza kell igazolni szintén február 4-ig.

 

Kapcsolódó dokumentumok

videk_kaland_klub__regisztracios_lap.doc 23.5 kB msword
Nyomtatóbarát változatPDF változat